tisdag 15 februari 2011

Tisdag efter Svenska

Jaha då var det vardag igen och man har jobbat 2 dagar efter en helg med rally. En helg som inte kommer att glömmas på många sätt, både goda och dåliga minnen. Vilka vägar alltså ballt, synd bara att man trodde att det knappt skulle lyfta över Colin´s crest så man laddade på ordenligt för att bjuda publiken på lite hjullyft och det blev det också ;) Resultatet blev diket tyvärr men tack allesammans som hjälpte oss upp på vägen igen, hoppas ni blev förbannade på de som bara stod och glodde det blev iallafall jag.. Styrningen kändes som om något satt löst så vi knallade sträckan ut. Sen på andra sträckan började bilen missa och gå dåligt så vi vek av och ställde oss. Tur att man har så säkra killar/gubbar i servicen så de kom upp och mecka på sträckan och fick ut bilen till service där vi gjorde en ordentlig översyn på kablage och bakaxel som blivit slagen efter lyftet. Vi startade om på lördagen med en bil som vi inte fått till axeln i bak ordentligt men ville verkligen komma igenom sträckorna och få de mil i bilen. Kändes inget bra i körningen, körde på samma däck som på fredagen hela lördagen och de blev dåligt fäste och bilen ville inte göra som jag ville men det visste jag med den bakaxeln så det var bara att ta det som det var. Men det är svårt man vill gärna försöka ladda på som vanligt men då ville det sig inte. Lyckades lägga bilen på sida i en hårnål höger nerför slalombacken i Hagfors. Skönt att ta sig i mål ändå med dessa fadäser. Nu är det till att få till ny axel och ut och gasa och få in rätta känslan igen. Lite plåtarbeten också men det har man mäster Brink som hjälper mig med. Tack till alla sponsorer och alla i teamet.

lördag 12 februari 2011

Strapatsrik dag

Nu har vi kommit i mål på Svenska rallyt. Dagen har varit lång och vi har varit med om många strapatser. Dagens första sträcka flöt på utan några större problem likaså andra och tredjesträckan. Men så kommer vi till näst sista sträckan för dagen som slutar i slalombacken i Hagfors..........hej å hå vad det gick och så kommer vi till slalombacken..........Erik laddar som vanligt på och hoppsan så ligger vi på sida håller på att väga över på taket men........ vi stannar kvar på sidan och där ligger vi och sprattlar. Det far lösa grejor runt oss.... Men det var mycket publik på plast som var snabba och starka så de kunde lyfta upp oss så vi kunde fortsätta.
Sedan ner till Hagfors för service för att sedan åka 8,5 mil transport ner till Karlstad för att köra på travbanan....... jag säger bara det häftigt vi fick ju dessutom vara med i direktsändning på VIASAT... Kul.
Nu har vi ätit en bit mat och väntar på att få ut bilen ur parc farmé.

Tankzon i Fredriksberg...

Nu står vi och väntar in Erik vid tankzonen Fredriksbeg. Dem har kört två sträckor i dag, Sågen och Lesjöfors. Har tappat lite tid på sträckorna men har klättrat i totalen ändå. Nu ska de in och tanka innan de drar ut på Fredriksberg sträckan igen.

fredag 11 februari 2011

Dag 1 Svenska rallyt


Här sitter vi i bilen inför start på SS 2 "Vargåsen" med det berömda krönet "Colins crest" Vi börjar ganska bra men det är halt och moddigt. När vi sedan kommer fram och ser portalen över krönet så trampar Erik gasen i botten och......................vi flyger fullständigt som skjutna ur en kanon utför krönet för att landa 35 meter längre bort.......tyvärr så slutar det i diket. Efter cirka 2 min och med bra hjälp från publiken så kommer vi upp och kan fortsätta. Tyvärr så fortsätter trasslet, vi får problem med bränsletillförseln, förmodligen har något gått sönder när vi landade hårt efter krönet.
Nu är det full aktivitet i verkstaden för att få igång och laga bilen inför omstarten i morgon.
På återhörande.

torsdag 10 februari 2011

Grattis till "snygg-Erik"


Hipp hipp hurra på din födelsedag Erik!!!!

Träningen avklarad


Nu är träningen avklarad och vi har återkommit till huset efter 11 timmar och 60 mil på moddiga hala vägar. Nu träder kvällsskiftet in för kartläsaren........noter och roadbook skall kontrolleras..........under tiden så kopplar förare av framför TV:n.

Rekognisering

Nu har vi rekat tre sträckor på morgonen. Har precis kommit till huset och ska äta lite lunch, ska strax ut på fyra sträckor till. Det blir lite mil i bilen har redan åkt 30 mil nu. Resten av teamet är i Karlskoga och äter lunch.

Torsdag morgon

Torsdag morgon..... klockan är 06.30, jag är lite seg och morgontrött, det är kolsvart ute.... -6 grader kallt ute och vi befinner oss i vargarnas land. Nu har vi stoppat i oss en stadig grötfrukost och skall bege oss ut i nordvästlig riktning om Hagfors för att justera noter. ÄNTLIGEN!!

onsdag 9 februari 2011

Nu är det på riktigt

Nu är vi äntligen här!! Vi har nu anmält oss och fått ut alla handlingar. Just nu sitter vi i huset och går igenom alla papper och planerar morgondagens träning/justering av noter. Vi startar kl 8.00 i Likenäs, därefter beger vi oss in i Norge en liten sväng osv. Hela morgondagen kommer att gå åt till att träna. Mekanikerna kommer med bilen under morgondagen och ser till att den blir besiktigad och startklar.

Köping

Astran i en osminkad look, snart får ni se förvandlingen.

Nu är vi äntligen på väg då vi strax passerar Köping. Vi fick nyss ett samtal från chefsmekanikern Micke som meddelade att bilen är testad och i toppform. Snart dax för mat då magarna skriker

Avresedag

Erik har nu hämtat ut bilen från Vaxverkstan som har monterat dekor på bilen, Micke sätter i växellådan och jag rättar elevernas matte och No-böcker för fullt. Snart är allt fixat så vi kan bege oss till Hagfors:-)

tisdag 8 februari 2011

Förberedelser



Nu är det packat och klart inför Svenska Rallyt. I morgon bär det av mot Hagfors. Spänningen och förväntningarna är på topp.