torsdag 26 maj 2011

Torsdag kväll

Nu e det bara en vecka kvar till Sydsvenska rallyt. Växellådan ska plockas i ikväll. Golvet är riktat nu är det fjädringen i fram som skulle renoveras men det blev mera än så, valde att bygga om den helt nu på en gång. Förhoppningsvis är det klart till helgen då jag får bakaxeln så jag ska kunna montera allt på söndag och göra test med nya fjädringen måndag/tisdag. Styrväxeln är ännu inte hemma för konstruktion men vi hoppas på att kunna ha den i till SSR.

söndag 22 maj 2011

Fix inför Sydsvenska rallyt

Just ny är det mycket fix med bilen, ett drev till växellådan är på väg hem från England, fjädring är på renovering och bakaxeln ska bytas. Nu är det bråda dagar med tanke på att det bara är 1,5 vecka innan avfärd till Ljungby.

PRAO

I lördags så var Davidsson/Åhman på PRAO. Vi var med och tittade och begrundade hur de ska gå till i skogen, då vi var med som service åt Pontus/Micke Åhman.
Så här går det till när ungdomarna är ute i skogen och "lär" sig hur man kör rally:-)))))
Det slutade lyckligt han landade på rätt köl på åkern.

Snyggt jobbat.

torsdag 19 maj 2011

Bilder från Holmen Skog Rallyt

Nu börjar det närma sig

Om 2 veckor är vi nere i södra Småland för att åka Sydsvenska rallyt. Träningen inleds torsdagkväll för att sedan fortsätta under fredagen. Första bil lämnar torget i Ljungby fredag kväll kl 17.00 för att åka första etappen. Lördag morgon kl 10.00 startar etapp 2 och första bil beräknas komma åter till torget vid 19.30 tiden.....med andra ord cirka 9,5 timmar i rallybil. Sedan blir det förhoppningsvis lite nattvila innan etapp 3 startar på söndagen kl 10.00. Första bil beräknas vara i slutmål vid 15-tiden på söndagen. Rallyt består av 14 sträckor varav en inne i centrala Ljungby.
Rallybil i dagar 3.........i ett underbart vackert landskap.......förhoppningsvis lagom varmt...kan det bli bättre?
Nu gäller det att både bil och besättning är i topptrim för att klara av detta äventyr i Smålands mörka skogar.

torsdag 12 maj 2011

Skilsmässa

I helgen är det ett faktum paret Davidsson/Åhman skall åka i skilda bilar. Åhman åker med Tom Axelsson, startnummer 64 och Davidsson som skall vara andrepilot har startnummer 89, han ska lotsa fram Emil Martinsen.
Hur ska de gå??

söndag 8 maj 2011

Holmen Skog Rally 7 maj


Här kommer Erik och jag i full fart på SS 2.
Vi slutade på 9e plats i klassen.

lördag 7 maj 2011

Mot Norrköping...


Då avgår karavanen från Knivsta och sätter kurs mot Norrköping o lite rally. ;) På återskrivande.

torsdag 5 maj 2011

Holmen Skog rallyt på lördag


Nu laddar Davidsson/Åhman inför Holmen Skog rallyt på lördag. Det blir en tidig avfärd från Uppsala........kl 06.00 tar Åhman plats vid ratten för att köra ner ekipaget till Norrköping. Det är ett tufft startfält så det gäller att vara med redan från början.

onsdag 4 maj 2011

Co-driver upptagen i samtal

Gotland från co-driverögon

så var det dags för att åka rally på Gotland. Tro det eller ej men de var faktiskt första gången som jag åkte rally på Gotland. Alla hade nog varit där utom jag.
Jag packade i shorts och linnen,men fy attan så kallt och ruggigt det var. Jag höll på att frysa ihjäl men tack och lova så har jag en snäll chaufför som lånade ut sin mössa...... och nu vet jag inte vart den tagit vägen tyvärr... men så är det när man lånar ut saker till mig..... jag får kanske köpa ny åt kapten Davidsson.


Här ser ni Davidsson före start och han hade den där "busiga" blicken och jag började ana att här blir det åka av.... och det blev det mellan stock och sten.....4e tid i klassen på SS 1, Langs Hage.
Vi ställde in bilen för nattvila och begav oss till huset för lite kvällsfika och lite sömn.

SS 2 på morgonen var Tofta skjutfält.....2,8 mil med 41 vägbyten..... en raksträcka på 1250 m med chickan och raksträck på 350 m. Då hann jag faktiskt se mig om lite och titta på det Gotländska landskapet.......soligt och fint och varmt i bilen.

Sedan for vi vidare norrut på ön till SS 3, Hejnum.....Återigen full fart i skogen..... och hoppsan där skulle vi ha svängt vänster, inga banderoller så vi for förbi i en hissnande fart... vi fick backa tillbaka, Erik sade några väl valda ord som jag inte ska citera. Detta medförde att vi tappade tid....trist.

SS 4, folkracebanan och Erik skulle "köra in tid"..... men tyvärr så blev det tvärt om... full fart i en H5 upp på asfalt H1 genom bom......där gjorde vi en snygg liten piruett, vi hade fått minst 10 poäng om det varit konståkning......tyvärr lade vi allt för många sekunder där och inga extrapoäng fick vi heller..... den här gången var det dödstyst i bilen... ingen kommentar från Erik...

SS 5 Visborg här fungerade det bra med både körning och noter. Nu var det dags för service innan dagens sista sträcka, återigen Tofta skjutfält 2,8 mil i djupa spår och damm. Sträckan avlöpte utan några större problem, tyvärr så försämrade vi tiden men vi kom till mål med ett acceptabelt resultat.

söndag 1 maj 2011

Rally Gotland dag 2

Dagen började med Tofta skjutfält på 28 km och den gick väl skapligt hade svårt att sätta bromspunkterna. Andra sträckan för dagen alltså ss3 började de stora misstagen komma var lite ouppmärksam på ett mått i noterna och kom alldeles för fort in i en vinkel vänster och det var bara till att köra rakt fram och fick backa. SS4 så fortsatte missarna då vi kom utfarandes på en asfaltsbit och skulle med en vinkel höger genom en bom och snurrade där och fick åka tillbaka en bit och vända. SS5 var inte heller så lång och då sa vi att vi måste tagga ner lite och hitta rytmen igen så den gick sådär. Vi avslutade dagen med att åka Tofta en gång till och denna gång försökte vi åka på lite och känslan var att vi hade högre fart genom kurvorna och det var spårigt så det höll i bra men ändå försämrade vi tiden med ca 10 sekunder mycket märkligt men så är det ibland även vi kan ha fel. I skrivande stund sitter jag i bussen på väg från Nynäshamn. Tack till Servicen Rasmus Österberg och Micke Åhman