onsdag 22 juni 2011

Mekarkväll

I går kväll fick bilen sig en liten översyn efter Syd Svenska rallyt

Jag plockade ur bilen, dammade lite och tog bort klistermärken från tävlingen....försökte även att få bort limrester men lyckades ej så bra....finns det något tips?
Växellådan skulle plockas ur eftersom växellådshuset spruckigt......jag ställer mig frågan varför måste man ta bort; elkylare, framvagnsram, grenrör....ja jag vet inte allt men jag tycker att hela bilen plockades ner.....

Så här mycket såg jag av Micke;


....och här står "snillena" och spekulerar.
Nu ska växellådshus bytas och ny drivaxel skall fixas.....

lördag 18 juni 2011

Resultat

Det blev Johansson/Davidsson som lyckades bäst idag. Jansson/Åhman fick bryta på SS 3 då kamremmen gått sönder på Janssons 940.

torsdag 16 juni 2011

Laddar inför helgen

Davidsson/Åhman laddar inför helgen....men det blir inte riktigt som vanligt båda ska åka Volvo....Davidsson i en röd 240, som för det mesta åker på tvären = Lill-Tobbe Johansson. Åhman intar högerstolen i en grön 940 = med Hasse Jansson MK Rimo, som senast sågs liggande på höger sida.....men det blir jättebra på alla sätt och vis. Skoj med lite rally igen....det var ju 14 dagar sedan sist..
Undrar vem som är snabbast?
Johansson/Davissson VS Jansson/Åhman

söndag 12 juni 2011

Nu är det lugnt

Nu är det lugnt, har pratat med Håkan Kuhjan och vi ska få våra välförtjänta poäng från SSR.

torsdag 9 juni 2011

Bekymmer, inga SM-poäng

Fick se att vi inte fått några poäng från SSR, vi står som brutna. Jag har kontaktat Klarin och han har lovat att ordna till det.

söndag 5 juni 2011

På väg hem

Ja nu sitter vi i bussen på väg hem från Ljungby med nya friska SM-poäng. Det har varit en fantastisk helg.... nu har man fått sig en åktur må jag säga...vi har ökat tempot betydligt. Dagens 4 sträckor avlöpte utan några fadäser...full fart, gasen i botten mitt på vägen....ibland lite vid sidan men det får man väl räkna med.

u


I morse när vi gick ut låg vi 11:a i klassen och vi hade som mål att köra upp oss några placeringar. Vi lyckades kapa en placering under dagen....vi slutade som 10:a i klassen.


Här ser ni när Erik och jag åker över målrampen på torget i Ljungby.....härlig känsla...jag säger bara det "en gång till"

Snart i mål

Nu så är Erik och Nettan ute och kör på den sista sträckan. De ligger just nu tia med ca 45 sek upp till nian så vi får se om de kan ta sig upp en placering innan målgång. Annars blir det en 10:e plats i klassen och nya friska SM poäng.

Söndag

Hej på Er. Tyvärr så blev vi kvar i skogen igår på SS 10 anledningen till detta var ett drivaxelbrott i starten och framför oss hade vi drygt 17 km. Dessutom hade diffen gått ner sig så vi insåg det omöjliga att åka sträckan ut. Vi hade en drivaxel i bilen så vi stannade och försökte byta på sträckan.....men vi fick inte loss inre knuten. Det var bara att parkera och sätta sig på en sten i skogen...... surt med tanke på att det gått så bra under dagen och vi plockade placeringar hela tiden.
Men vi kommer till omstart idag för att få åka de fyra slutsträckorna...nu gäller det att ställa om mentalt och försöka göra det bästa av situationen.

lördag 4 juni 2011

Sevice

Hej igen....nu sitter vi åter på serviceplatsen och stoppar i oss lite mat och vilar.........
det kanske låter som om vi bara äter och vilar men så är icke fallet..... På SS 7 så fick jag verkligen syna barken på ett jätteträd.....men som sagt "nära skjuter ingen hare". Det pirrade lite i magen när jag tittade upp och såg att trädet kom i rak riktning mot min dörr....
På SS 9 fick jag mig en ordentlig åktur... det va så läcker full fart över krön och lyft.... som att åka bergochdalbana....Nu ska vi åka tillbaka och åka samma sträcka.....så det blir favorit i repris...och som slutkläm ikväll så blir det en liten asfaltsträcka inne i Ljungby.
Hej hopp va de går

Delresultat: http://www.resultatservice.se/rally/2011/ssr/resultat/1result1.html

Polacken

Glömde tala om hur det går med Polacken.....Åhman fixar det mesta ett litet snack med tävlingsledninge......och det löste sig med 3 min extra.

Serviceuppehåll

Hej på Er...... nu har vi 60 minuters serviceuppehåll så att vi kan stoppa i oss lite mat och dricka och få en välbehövlig vila..
Sträckorna som vi avverkat idag är helt underbara...de har allt och då menar jag allt... vi har sett några supporters i skogen som stått och vinkat....tack för stödet. Kl 14.44 beger vi oss ut igen med nya friska tag i smålandsskogarna. Det finns nog inget roligare i livet än att åka rally:-)))
På återskrivande

Service

Nu så har Erik och Nettan tagit sig igenom förmiddagens fyra sträckor. De har hittat en bra känsla och bra fart och de har tagit sig upp till en 11 plats i klassen efter några riktigt bra tider nu på förmiddagen. Nu väntar ett långt service uppehåll innan de ger sig ut på dagens avslutande fem sträckor.

Ny dag nya möjligheter

Vaknar till en underbart härlig dag.... Gårdagen inleddes med 2 specialsträckor på cirka 2,5 km vardera. Vi tog oss igenom på en hygglig tid men förhoppningen är att vi ska åka upp oss lite i under dagen. Här hittar ni resultat; http://www.resultatservice.com/

Nu är det snart dax för omstart, första bil går ut kl 09.00. Dagens etapp mäter 24 mil med 8,6 mil SS fördelat på 9 sträckor. Det kommer bli en tuff dag pga värmen men det är helt underbart roliga vägar.....jag ska få åka på asfalt för första gången.... spännande värre:-))) vi har bara ett litet problem.....bilen framför oss kör ohyggligt sakta, och då menar jag verkligen SAKTA.....vi kom ikapp honom på 2,5 km igår, det var 30 sekundersstart men ändå......dessutom så kommer han från Polen så jag vet inte riktigt hur jag ska kunna kommunicera med honom om problemet....men allt löser sig... hej hopp på återhörande

fredag 3 juni 2011

Väntar på servicen...


Nu står vi på service platsen och väntar på att Erik och Nettan ska anlända innan de ger sig ut på första sträckan.

Besiktning

Nu har vi tränat klart. I går tog de 6 timmar drygt och idag tog det ca 5 timmar. Nu ska jag gå igenom noter och roadbook.under tiden besiktigat Erik och Micke tävlingsbilen.

Anordnar på servicen


Då så har vi ställt upp oss på service platsen och håller nu på att fixa lite inför besiktnigen. Kollar lite framvagn och dyl. Har även fått styra upp lite på egen hand så att vi kunde stå bredvid varandra så nu är det på topp ;)

Boendet under SSR


Här kommer vi att spendera kvällarna under SSR.

Fortsatt träning

Vi fortsätter envetet att träna på...solen skiner.... Fåglarna kvittrar...kanonvägar. De kan inte bli bättre

torsdag 2 juni 2011

Rekognosering

Nu har vi precis kommit till vårt ställe som vi ska bo på under våra dagar i Lungby. Vi har nu rekat 7 specialsträckor, det tog 6 timmar och många mil blev det. I morgonbitti kl 8.00 rekar vi de sista 4 sträckorna. Vad ska man säga om vägarna då....jo SS1 och SS 2 är väldigt ruffiga, smala, mycket sten i kanterna så det gäller att hålla sig på vägen.....De andra sträckorna är snabba, fina och hårda och lite luriga...det svänger i ordentligt med jämna mellanrum....
Nu ska jag gå igenom mina papper sedan är det dax att lägga sig för det blir en lång dag i morgon.
först träningn sedan start kl 17.00.

På väg ner

Nu passerade vi Mjölby på vägen ner mot Ljungby. Bilen blev stripad av Vaxverkstan igår och Österby däck gjorde fyrhjulsinställningen. Det gick som planerat igår helt enkelt. Bilen blev riktigt snygg, kommer bilder senare på bloggen.

onsdag 1 juni 2011

Transporttjänst

Det är en himla tur att det är många som har körkort i team Davidsson/Åhman.
Antal körkort: 2 st BE, 2 st B och 1 st traktorkort.
Bilar som ska till Ljungby i morgon:
1. Buss + trailer
2. 1 stycke Resquebil
3. Ramona Karlssons träningsbil
Vi har faktiskt en chaufför över med B-körkort samt en chaufför med traktorkort:-)))

Nya T-shirtar


Pappa Håkan och mamma Kerstin har fixat team-tröjor:-)))))))) kanon

Hoppfullt

Nu börjar allt bitar falla på plats både vad gäller bil och kartis. Fick rapport sent i natt när mekanikerna kom hem från Alunda att bilen är i topptrim, nu funkar både fjädring och bromsar.....nu har vi bromsar i fram också....det låter ju lovande:-)))
För egen del så börjar förkylningen släppa, har legat i "sjuksängen" på kvällarna.... men i går kväll så kom energin så sakta krypande tillbaka i kroppen. Nu ska jag bara vårda min röst så att den håller i "dagarna 3".
I morgon kl 07.00 så åker vi från Uppsala med hopp om en lyckad helg i Småland.

Nu e det nära

Annette har haft problem med bloggen från sin dator och jag har haft hektiska dagar. I lördags åkte jag kartis med Sören Olsson som jag ska läsa noter åt i midnattsolsrallyt, på kvällen hade min far tagigt hem nya bakaxeln av Åhmans som Patrik hade gjort fin så den monterades på natten. Söndagen blev helt till att arbete. Igår så fick jag hem mina nya fram dämpare så det monterades. Vi åkte ut och testade, fungerade inte alls något vidare beroende på höjden troligtvis allt annat kändes bra. Idag på dagen så plocka Rasmus Österberg av benen på bilen så när jag kom hem från arbetet så var det till att byta fjädrar och justera lite. Micke och Patrik var ute på kvällen och hjälpt mig. Så hanns det med några mil test ikväll med lite justeringar utav fjädring både fram och bak plus att bromsarna justerats. Onsdagen går åt till att packa, fyrhjulsinställning på Österby Däck, stripning utav bil hos Vaxverkstan i Alunda, kränga av lite däck från fälg, hämta etanol m.m. Hoppas bara Nettan kryar på sig i sjuksängen.