fredag 25 mars 2011

Vårrustning

Igår var patrik hem till mig och började spackla och rikta bil idag ska jag fortsätta slipa och plocka bort alla små detaljer på bilen. Målet är att den ska lackas nästa helg för att hinna plocka ihop och testas.

söndag 20 mars 2011

SM Fäviken

Ja då var det dags att summera lite från andra SM tävlingen. Fredagen började med en knixig sträcka ute på Åresjön sedan 2 riktiga sträckor innan nattvilan. Gjorde om lite i bak på bilen efter Svenska och hann/orkade bara göra en liten test hemma på vägen p.g.a lunginflammation. Det kändes bra den biten jag åkte då men de första 2 sträckorna var en katastrof bilen ville inte som mig och jag fick verkligen kämpa mig igenom dessa. På servicen innan ss3 så justerade Micke om fjädringen i bak och bilen blev otroligt mycket bättre på ss3 men då fick jag ta ner 3-4 ggr då det låg bilar på tak och stod i diket. Men känslan hade börjat kommit och nu var det bara att fortsätta lördagen på samma känsla i bilen som vi avslutade fredagen. Lördagen rullade på utan några större problem. Var bara orken som sa ifrån efter ungefär 1 mil in på sträckorna. Lungkapaciteten var inte på topp. Sista sträckan på 2,5 mil så var vi 10a 13 sek från 9e platsen och på 2,5 mil så kunde det gå att köra ikapp så vi startade i ett högt tempo och känslan var att nu stämmer allt och det går fort men så när det var 10-12 km kvar så fanns det ingen ork kvar och koncentrationen föll. Vi slutade iallafall på en 10e plats och jag är nöjd för vi var inte allt för långt efter nu. Jo topp 5 var det en bit upp till men det är bara ta nya tag nu när det blir grus.

söndag 13 mars 2011

En liten rapport från Fäviken winter rally. Dag 1


Fredag 11 mars
När Erik och jag är ute och justerar noter i de Jämtländska skogarna så besiktigar vår servicepersonal tävlingsbilen utan några större problem.


Erik och jag fortsätter envete att justera noter. Vi tränar varje sträcka 2 ggr, totalt justerar vi 25 SS mil, detta jobb tog oss 8 timmar att genomföra. Under tiden så hade sevicepersonalen ställt ordning serviceplatsen i solskenet vid foten av Åreskutan. Strax efter kl 17.00 så begav vi oss ner till torget i Åre för att inväntar starten.


Jag kliver inte gärna ur bilen då det var 10 minusgrader ute och jag var dessutom lite kall pga nervositet. Det var ju i alla fall SM med allt vad detta innebär. Det gäller att hitta rätt........upp på torget, bland massor av människor......transport ner till isen.....tider ska passas... klockan ska ställas in. Allt gick bra och vi avverkade SS 1 ute på sjöisen utan några större problem. Sedan bar det av mot Huså där vi skulle köra SS 1.
När vi närmade oss specialsträckan möttes vi av en fantastisk syn då arrangörerna hade kantat starten med marshaller.
Nu var det på riktigt.. en mycket krokig och teknisk svår sträcka........I MÖRKER. Jag lovar det var inte lätt. Vi hoppade och studsade fram i skogen i full fart och notblocket var mer i mörker än i ljuset från lampan, lägg sedan till dåligt mörkerseende.....pust.
När vi kom i mål så var frustrationen stor i bilen......jag hade stora problem att läsa noter i mörker och Erik var inte nöjd med bakfjädringen. Bilen höll i för mycket i bak.....han kunde inte sladda!!!!
Vi beger oss till SS 3, sista sträckan för kvällen. Tack och lov så får vi till det ordentligt så vi avslutar etapp 1 med en bra känsla.

Total "radioskugga"

Tyvärr så har vi befunnit oss i total radioskugga, både vad gäller data och telefoni. Sitter just nu i bussen på väg hem och återkommer med lite bilder och rapport lite senare.

torsdag 10 mars 2011

Framme i Kall

Nu har vi kommit fram till Kall och servicen är snart framme de med. Nu är det sängdags för imorgon blir det en fin dag med först rekognisering sen tävla 3 sträckor på kvällningen. Har tyvärr blivit lurade på firman att byta abbonemang till Telenor vilket skämt funkar ju ingenstans. Men tur att det är Telia på burken.

På väg mot Åre

Kapten Davidsson har nu tagit plats bakom ratten för nu beger vi oss mot Åre och 2a SM-deltävlingen. Servicepersonalen åker lite senare i eftermiddag med tävlingsbilen. På återhörande.

måndag 7 mars 2011

Sikte inställt mot Fäviken


Nu börjar det närma sig sista tävlingen för säsongen för på torsdag beger vi oss av mot Åre. Förhoppningsvis har Erik frisknat till ordentligt från sin lunginflammation så att vi kan göra vårt bästa som jag vet är tillräckligt bra. Bilen är nu riktad och lackad, bakfjädringen rustad och ny bakaxel fixad. Erik var ute och provkörde igår och bilen va som ny.

söndag 6 mars 2011

En dag med "lill-taxen" i Grp E ungdomsrally

Detta var en mycket händelserik dag tillsammans med "lill-taxen!. Detta var min första tävling tillsammans med yngsta sonen i en Grp E bil, till saken ska läggas att han endast är 16-år gammal. Det var med spänd förväntan som jag spände fast mig i bilen, jag hade ingen aning om hur det skulle gå. SS 1 var väldigt dålig så vi tappar en fjäder i början av SS 1, men inte märker vi det inte utan han kör för fullt både i diken och på vägen. Vi fortsätter med samma attack och glada humör på SS 2 (utan bakfjäder höger sida) men vi tycker att det går jättebra och vi har så kul. Men när vi kommer in på service så säger Erik......-men titta här då så här kan ni ju inte åka. Pontus försöker hitta en ny fjäder men tyvärr så lyckas han inte. Jag går iväg för att lämna in tidkortet och precis när jag ska lämna in det så kommer Micke/Patrik in i slutmål. Han frågar vad som händ och när jag förklarar så säger han att vi kan ta fjädern från hans bil och sätta på våran bil. Sagt och gjort.......men nu va det bråttom............. Pontus och jag slänger oss in i bilen och far iväg ut till sträckan i ful fart.... Tyvärr så kommer vi 5 min för sent till TK så vi får 50 sek strafftid. Men vi var glada att vi kunde fortsätta åka tävlingen. Pontus ger gärnet men så efter ca 8 km kommer vi ikapp bilen framför, tyvärr så upptäcker de inte oss utan vi får ligga bakom i cirka 5-6 km. Jag kan säga att min lilla försynta son bli helt galen..... när vi kommer till målbilen har jag jämnt göra att hålla hon kvar i bilen för han ska ut och skälla (som en tax). Sedan in på service igen och vi stoppar i oss lite att äta sedan ut på SS 4 och sista sträckan. Återigen efter 8 km så ser vi bakändan på bilen framför men nu kom vi om ganska omgående..........men sedan händer det; vi kommer i full fart och jag talar om att det är en chikan men tyvärr så var uppbromsningssträckan kort, isig och i en nedförsbacke. Jag skriker så högt jag kan att han ska bromsa men..........han säger helt lugt; - jag hinner inte få stopp.....jag kör rätt igen. Sagt och gjort det fullständigt yrde banderoller, tunnor och bockar runt oss när vi i full fart kör rätt igenom chikanen........ja vad säger mean; - det där va inge vidare bra Pontus.
Därefter kommer vi alldeles för fort in i ett vägbyte och då råkar han slå av strömbrygare så vi får stopp och fastnar i vallen......det går åt ca 1 min innan vi kommer iväg.
Sammanfattningsvis var det en mycket rolig och spännande dag med "lill-taxen" jag har insett att jag har en helt galen unge när han sitter i bilen.
Nu är det uppladdning inför nästa helt i Fäviken då Erik och jag ska åka igen.

fredag 4 mars 2011

Det närmar sig Fäviken

Nu är det bara en vecka kvar till nästa SM-tävling i Fäviken/Åre. Micke och Patrik har gjort en dunderjobb med bilen nu när jag är krasslig igen. Blev sjuk 2 v innan Svenska Rallyt fick lite piller som hjälpte för stunden blev helt utmattad veckan efter och så har det fortsatt. Smart som man är uppsökte man läkare såpass tidigt som idag och man har åkt på lunginflammation. Lagom kul, men medicin ska väl förhoppningsvis hjälpa. Nu i stunden så lackar Patrik min dörr och skärm, bakskärmen och A-stolpen är riktad, Micke har kollat upp lite med motorn och motorstyrningen, bakaxeln har jag bytt och jäklar vad den var sprucken, stötdämparna är lämnade hos Roine Olsson för dom var det verkligen dags för service på. Förhoppningsvis så ska allt vara till att plocka ihop på söndag så det hinns med någon test också i början på veckan. I morgon ska jag upp till Järbo och serva åt Micke som ska köra Patriks bil med han som kartis sen ska Lill-Taxen Pontus köra ungdomsrally med min kartis Annette i högerstolen... På återskrivande